top of page
Slapende baby
Kraamzorg: Afbeelding

Kraamzorg

Medische achtergrond:

Iedere kraamverzorgende heeft een medische achtergrond. Ik wordt continue bijgeschoold en getraind. Zo ben ik altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in haar vakgebied, ook ben volgens de KCKZ geschoold. De medische zorg is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van mijn taken. 

Intake: 

Na de inschrijving is er een telefonische intake om alles door te nemen en mogelijke vragen te beantwoorden.

Ik kom 2 maanden voor de bevalling langs voor een tweede intake. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de gezondheidssituatie, de gezinssituatie, wensen en verwachtingen van mij als kraamverzorgster, zo kunnen wij goede afspraken maken. Op deze manier ben ik optimaal voorbereid en zorg ik voor een zo comfortabel mogelijke kraamtijd.

Na de bevalling:

De kraamverzorgende houdt de gezondheid van de baby, maar ook van jou, nauwlettend in de gaten. De kraamverzorgende heeft een belangrijke signaleringsfunctie, wanneer iets niet goed gaat zie ik dat. ik kom dan meteen in actie en overlegt met jou en je verloskundige en/of huisarts over eventuele problemen.  

 

Wat doet een kraamverzorgster tijdens de kraamtijd:

De kraamverzorgende geeft voorlichting en instructies omtrent de verzorging van de pasgeborene en voert de controles van de pasgeborene en kraamvrouw uit ook assisteert de kraamverzorgende bij de voeding van de baby. De kraamverzorgster is er niet alleen voor jou en je kindje maar ook voor de rest van het gezin, ik ondersteun bij de huishoudelijke taken die betrekking hebben op moeder en kind. Bij Hanna Kraamzorg sta ik 24/7 voor je klaar.

 

Verzekeraar

Ik ben gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars in Nederland, dit gaat via Kraammarkt. 

Eigen bijdrage kraamzorg

De wettelijke eigen bijdrage in 2022 is € 4,70 per uur. Controleer de eigen bijdrage bij uw zorgverzekeraar.

Inzicht in uw eigen dossier 

Bij Hanna Kraamzorg heeft u 24/7 inzage in uw eigen medische kraamdossier. Wij werken geheel digitaal. 

Kraamzorg: Over
bottom of page